Ons franchiseconcept

Word je eigen baas!

Altijd al je eigen baas willen zijn? Dat kan bij BackWERK!

99 procent van de omzet wordt gerealiseerd door onze franchisepartners, die uit een breed scala van beroepen afkomstig zijn. Zij waren in hun voorafgaande carrière bakkers, detailhandelaren of horeca-ondernemers met de nodige ervaring. Ze streven allen naar zelfstandig ondernemerschap en hebben liefde voor het werken met verse producten en de verkoop hiervan. Onze franchisenemers zijn ondernemend, klantgericht en motiverend.

 

 

 

Procedure

Wanneer je interesse hebt, doorlopen we samen een traject, je motivatie kun je toelichten in persoonlijke gesprekken. Vervolgens maak je kennis met je eventueel toekomstige collega’s en loop je met hun mee en bak je mee in hun winkels. Vervolgens teken je een intentieverklaring en gaan we gezamelijk op zoek naar een locatie voor jouw BackWERK-winkel.

LOCATIE OP MAAT

Locatie op maat

Wij zijn steeds opzoek naar nieuwe locaties. Ons businessconcept is

 • afgestemd op jouw competenties
 • afgestemd op jouw wensen
 • afgestemd op het door jou ingebracht kapitaal

 

Het is belangrijk om een geschikte locatie te vinden. Wij kiezen samen met jou voor een aantrekkelijke winkellocatie die aan het de volgende punten moet voldoen:

 • Hoge koopkracht:
  Steden of centra van wijken met meer dan 40.000 inwoners
 • Goede ligging:
  Drukke voetgangersgebieden, winkelstraten, winkelcentra, bedrijventerreinen en verkeerssituaties
 • Passend oppervlak:
  50-250 m² netto verkoopoppervlak, begane grond met directe toegang
 • Geschikt object:
  Langlopend huurcontract (minstens 5 jaar),
  open gevel (minstens 4m schuifpui)

Winkelinrichting

10 redenen voor BackWERK

1

Marktleider

BackWERK is de uitvinder van de zelfbedieningsbakkerijen en is in deze branche Europse marktleider.

2

Succesvol concept

Wij ontwikkelen samen met onze franchisepartners ons succesvolle businessconcept steeds weer door. BackWerk was niet alleen eenmalig de uitvinder van de zelfbedieningsbakkerijen maar is de grote innovator van de branche gebleven. Wij geven steeds nieuwe impulsen in het voordeel van onze franchisepartners.

3

Locatiekeuze

Wij zorgen ervoor dat je altijd op de juiste locatie zit.

4

Groeikansen

Ondanks dat wij een zeer jonge onderneming zijn groeien wij jaarlijks en zijn al onze winkels winstgevend.

5

Internationaal

Wij zijn met onze formule internationaal succesvol. Je kunt ons vinden in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Groot-Brittannië, Slovenië en Nederland.

6

Crisisbestendig

Mensen zullen altijd blijven eten en drinken. Ook tijdens de economische crisis was er bij ons nog steeds elk jaar een flinke economische groei te zien.

7

Producentonafhankelijk

Wij hebben de vrije keuze voor de beste leveranciers.

8

Bekroond

Ons franchisesyteem voldoet aan de hoogste eisen. Wij zijn erkend als lid van de Nederlandse Franchise Vereniging.

9

Franchisepartnerschap

Partnerschap zit bij ons hoog in het vaandel. Als zelfstandige ondernemer profiteer je van de voordelen van een bestaand systeem en kun je tegelijkertijd gebruik maken van de vrijheid van het ondernemerschap. Tijdens het dagelijks werk word je door onze partnercoach ter plaatse persoonlijk begeleid en dankzij uitgebreide scholing ben je optimaal voorbereid voordat jouw winkel opent. Een doorlopende en open uitwisseling van informatie zorgt bovendien voor een succesvolle en duurzame verbetering van het franchisesysteem.

10

Veiligheid en vertrouwen

Backwerk staat bekend als een betrouwbare businesspartner met een uitstekende financiële positie. Succesvolle ondernemers en leidinggevenden met uitgebreide ervaring op het gebied van detailhandel, bakkerijen, horeca en franchising zijn kenmerkend voor ons bedrijf. Wij onderhouden langdurige relaties met veel gerenommeerde bedrijven en verhuurders.

Hier vind je meer algemene
informatie over het thema franchise

MEER INFORMATIE