DIY: Appelbol

Januari staat bij backWERK in het teken van de appel. Deze vrucht kun je rauw eten, maar natuurlijk ook verwerken in de keuken.

Warm jezelf op bij één van onze winkels met een overheerlijke appelbol* of appelflap**

Do it yourself: Appelbol

Wat heb je hiervoor nodig?

  • 4 plakken Bladerdeeg
  • 4 appels
  • 6 el suiker
  • 1 el kaneel
  • 1 ei
  • 40 gram rozijnen

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat ondertussen de bladerdeeg plakken ontdooien.

Stap 2

Wel de rozijnen in lauwwarm water totdat ze zacht zijn. Dep ze droog en meng 2,5 el suiker en halve el kaneel erdoor.

Stap 3

Verwijder met een appelboor het klokhuis van de appel en schil de appel.

Stap 4

Leg de appel op een plak bladerdeeg en giet in het midden van de appel het rozijnenmengsel. Vouw de plakken bladerdeeg aan de bovenkant van de appel dicht, zorg ervoor dat de appel in zijn geheel bedekt is.

Stap 5

Kluts het ei, dit gebruik je om de appelbol af te strijken. Prik een klein gaatje in de bovenkant. Bestrooi de appelbol met halve el suiker en een halve el kaneel. Bak de appelbol 25 minuten lang.

 

* appelbol met warme drank voor €3,- zijn te verkrijgen bij onze locaties in de binnensteden.

** appelflap met warme drank voor €2,25 zijn te verkrijgen bij onze metro/trein-locaties.